ART

Església de S. Gil. Petita edificació que tan sols consta d'una nau amb capcelera semicircular i que es datada al voltant dels seglesXVII-XVIII.Sembla que cap al segle XIV i abans es tractava d'una capella que pertanyia a Santa Eulàlia de Noves (Garriguella actual) fet que pot explicar la separació entre l'església i el poble.

 

 


Castell de Vilamaniscle. Es tracta d'un gran casal fortificat que consta de tres pisos i que de castell tan sols té el nom.És de difícil datació. Es situat dalt del poble i al seu voltant hi són edificades les cases.Té finestres arquitrabades i un escut barroc.

 

 

 

Pedra Dreta. Menhir prehistòric

Menhir fal.liforme de pissarra que presenta a la part superior una escotadura i un petit encaix, perfectament circular, d'uns 2 cm de profunditat i 1 cm de diÓmetre, que Ús el testimoni d'una creu de ferro desapareguda que havia estat clavada dalt de tot de la pedra en una Ŕpoca indeterminada (segles XVI-XVIII) amb una intenciˇ de "cristianitzar" un monument que era considerat pagÓ i obra d'Ŕssers malignes per la religiˇ dominant.
EstÓ orientat amb perfils nord/est-sud/oest (40║-22║).

 

Nucli de població. Es format per modestes cases (XVII-XIX) amb cellers als baixos.

 

 

 


Monestir de S.Quirze de Colera.A 20 minuts del poble seguint una pista forestal en bon estat que surt del mateix poble.Es tracta d'un antic monestir romànic en procés de restauració.L'excursió i la visita es recomanada tant pel valor artístic com pel paisatge que l'envolta.