Ningú no pot negar que consumir és necessari però ... consumim més del que necessitem?
Estem en el món del "llenceu-lo després d'haver-lo utilitzat". Moltes vegades, bona part de les despeses familiars es dedica a productes que són del tot superflus. Això comporta treballar més per poder consumir més, disminuint el temps de lleure i de convivència familiar.Treballar per comprar més..., però no sempre s'arriba a gaudir d'allò que s'ha comprat.


Sovint comprem productes que no necessitem, objectes que davant dels nostres ulls s'han presentat com a màgics, útils o bonics. Els grans mitjans de comunicació mitjançant la publicitat són qui s'encarreguen de crear aquestes falses necessitats. Les tècniques publicitàries exageren de tal manera que ens fan creure que amb una colònia serem més joves o que si utilitzem un determinat producte serem més feliços. Una campanya publicitària estudia la psicologia del públic cap al qual s'ha de dirigir buscant el llenguatge que sigui més apropiat per convèncer, creant així falses necessitats.
Les conseqüències solen ésser sempre per a la pròpia personalitat i per a la família, tenim més coses, però tenim menys temps per viure junts. Això porta problemes de comunicació i distanciament... Realment s'ho val?